Lelkünk hangja

Barátság
2020-09-17
Hogyan kezdjünk hozzá egy boldog kapcsolathoz?
2020-10-21

Milyen lehet egy eltávozott rokonunknak átérezni, hogy szerettei nem láthatják többet? 

Néhány nappal ezelőtt egy közeli ismerősöm volt férje iránt érdeklődött, hogy vajon újra megszületett-e már, mit gondolok erről?

Ha egy ember nem követ el hatalmas hibákat, viszonylag rövid idő alatt újraszülethet egy megfelelőnek talált szülőpárhoz, hogy további tapasztalatokat gyűjtsön. Nem szeretnék talányok elé állítani senkit, de mindannyiunkra ugyanez várhat egy napon. Szeretteink talán vissza sem néznének, ha nem fájna nekik a hiány a földi örömök és a kapcsolatok iránt. Lehet, hogy nem igazán találják a helyüket a szellemi szférában, ha nem értik meg a leszületés lényegét. Ahogy egy madár távlatokból néz lefelé, a lélek ugyanígy szemlélődik a “túlvilágról”. Nem igazán választaná, hogy néptelen helyeken bolyongjon, amíg egy szellemi segítő rá nem talál, aki a kérdéseire őszintén válaszolva elkíséri arra a helyre, ahol a továbbindulók várakoznak. Hogy mi is volna a születés titka? Először is, hogy nem létezik halál, illetve nem olyan, amilyennek a Földön elképzelik. A lélek átéli a sebzettségét újra, és ha olyan félelmeket keltett, ami gyűlöletet teremtett, magasabb perspektívájából nézve jóvátenné azt. Amit tisztítótűznek hívnak, vágy a megtisztulásra. Másrészt a születés elsődleges célja nem az, hogy vagyont és javakat gyűjtsünk, hanem hogy a szükségleteken túl megértsük az élet körforgását. Amíg nem tiszteljük önmagunkat, nem kapunk megfelelő válaszokat sem. Ha szeretettel kérdezünk és figyelünk, megérkezik a válasz is. Aki szereti önmagát és azt, amit csinál, örömtelibben él, ha segíteni is tud másoknak. Sajnos vannak, akik belekényszerítik magukat mások hitrendszereibe, ami egy idő után nem működik. A leszületés a tapasztalás és a felemelkedés alapján történik. Ha szereted önmagad, nem vágysz mások életére sem.

Ért már veszteség vagy bántalom az életben? Ezek válaszok azokra a korábban átélt eseményekre, amely nem lettek a helyén kezelve, amiről a karma fogalma is szól. Amióta az emberiség egy része felemelkedett, rálát életének ok- okozati összefüggéseire, ami nem azt jelenti, hogy nincs visszahatás, hanem, hogy az ilyen látószögben az ember több segítséget kap, hogy megtalálja a megoldást. Hogy még életében sikerrel jár-e, nem tudhatjuk. Ha viszont választja önmagát, hanem hazudik többet. Ahhoz, hogy egy betegség visszaforduljon, sok szempontból kell átértékelni az életet. Nincs két egyforma ember és sors sem.