Barátság

Egymás tükrében
2020-08-14
Természetgyógyász Bioenergetika
Lelkünk hangja
2020-10-08

A barátságról általában mi jut eszünkbe? A szeretet, az őszinteség, a kedvesség, a bizalom és az együttérzés?
Vannak-e baráti kapcsolataink fizikai jelenét nélkül is vagy a távközlésen keresztül valósítjuk meg? Az internet hozzáférés sok információáramlást tesz lehetővé, és néha védőpajzsot húznánk magunk elé. Vajon mihez vezethet a bejegyzések böngészése? A napokban tapasztaltam, milyen egy facebook felhasználó jelenléte. Viszonylag gyors görgetés felfelé, majd egy-két percnyi olvasgatás után szünet. Látjuk egymás életmozaikjait, és vagy nem reagálunk, vagy félretesszük az olvasnivalót, mert túl sok lett az információ, amit nem tudunk vagy nem merünk befogadni, az érzésekkel együtt.

Míg korábban nyitott szemlélődéssel sétálgattunk az utcán, érdeklődve egymás iránt vagy gondolatainkba merülve ücsörögtünk a tömegközlekedési eszközökön, most beszűkültebb térrel meredünk magunk elé. Vajon képesek vagyunk ismét örülni egymás örömének vagy falakat emelünk?

Véleményem szerint legyünk továbbra is jelen! Mi lenne, ha keresnénk egymás társaságát, leülnénk kávézni, ebédelni és programokat szerveznénk. Nőnapkor a férfiak például meglephetnének bennünket egy szál ibolyával vagy nárcisszal és nem virtuális virágcsokorral a neten keresztül, ami véleményem szerint személytelen. Nekem tetszene a születésnapi meglepetés és egy baráti ölelés. Szeretném látni a mosolyod, amikor találkozunk, és érezni azt a kellemes bizsergést ott, szív tájékon. Tudni, hogy létezünk egymás számára, hogy számíthatunk egymásra és örömmel kapcsolódhatunk ezután is.