Barátság

Egymás tükrében
2020-08-14
Természetgyógyász Bioenergetika
Lelkünk hangja
2020-10-08

A barátságról általában mi jut eszünkbe? Például a szeretet, az őszinteség, a kedvesség, a bizalom és az együttérzés.
Vannak-e baráti kapcsolataink fizikai jelenét nélkül is, illetve az internet közreműködésével tartjuk-e fent azokat? Az interneten sok információ kering, és néha védőpajzsot húzhatunk magunk elé. Vajon mihez vezethet mások bejegyzéseinek böngészése? A napokban tapasztaltam, milyen egy facebook felhasználó jelenléte. Viszonylag gyors görgetés felfelé, majd egy-két percnyi olvasgatás után szünet. Látjuk egymás életmozaikjait, és vagy nem reagálunk, vagy esetleg túlreagálunk, és félretesszük az olvasnivalót, mert néha túl sok az információ, amit nem tudunk vagy nem vagyunk képesek befogadni, a felbukkanó érzésekkel együtt.

Míg korábban nyitott szemlélődéssel sétáltunk az utcán, baráti társaságokba jártunk, őszintén érdeklődve egymás iránt is, vagy gondolatainkba merülve ücsörögtünk a tömegközlekedési eszközökön, most a telefonnal a kezünkben meredünk magunk elé. Vajon képesek vagyunk ismét észrevenni egymást, örülni egymás örömének vagy falakat húzunk az érzéseink elé?

Véleményem szerint legyünk továbbra is jelen! Mi lenne, ha keresnénk egymás társaságát, leülnénk kávézni, ebédelni és programokat szerveznénk. Nőnapkor a férfiak például meglephetnének bennünket egy szál virággal, nem pedig egy virtuális virágcsokorral a neten keresztül, ami véleményem szerint személytelen. Nekem tetszene a születésnapi meglepetés, egy baráti öleléssel. Szeretném látni a mosolyodat, amikor találkozunk, és érezni azt a kellemes bizsergést ott, szív tájékon, tudva, hogy létezünk egymás számára, hogy számíthatunk egymásra, és örömmel kapcsolódhatunk ezután is.