Barátság

Egymás tükrében
2020-08-14
Természetgyógyász Bioenergetika
Lelkünk hangja
2020-10-08

A barátságról általában mi jut eszünkbe? A szeretet, az őszinteség, a kedvesség, a bizalom és az együttérzés?
Vannak-e baráti kapcsolataink fizikai jelenét nélkül is vagy a távközlésen keresztül valósítjuk meg mindezt? Az internet hozzáférés sok információáramlást tesz lehetővé, ezért védőpajzsot húzunk magunk köré, ami főként szellemi szféránk védekezéséül szolgál. Vajon mihez vezethet a sokféle bejegyzés nézegetése? A napokban tapasztaltam, milyen kívülről nézve egy facebook felhasználó jelenléte. Viszonylag gyors görgetés felfelé, visszahúzódás, netán egy-két reakció, majd pár perc után szünet. Látjuk egymás életmozaikjait, és sokszor nem is reagálunk, mert túl sok lett az információ, amit nem tudunk vagy nem akarunk befogadni, a köré csoportosult érzésekkel együtt.

Míg korábban nyitott szemlélődéssel sétálgattunk az utcán, érdeklődve egymás iránt vagy gondolatainkba merülve ücsörögtünk a tömegközlekedési eszközökön, most beszűkültebb térrel meredünk magunk elé, a képernyőre. Vajon képesek vagyunk-e őszintén örülni egymás örömének vagy falakat húzunk fel?

Véleményem szerint legyünk továbbra is jelen! Mi lenne, ha keresnénk egymás társaságát, leülnénk kávézni, ebédelni és programokat szerveznénk, mint ahogyan eddig is. Nőnapkor a férfiak például meglephetnének bennünket egy szál ibolyával vagy nárcisszal és nem virtuális virágcsokorral a neten keresztül, ami véleményem szerint személytelen. Nekem tetszene a születésnapi meglepetés köszöntés és egy baráti ölelés. Szeretném látni a mosolyod, amikor találkozunk és érezni azt a kellemes bizsergést ott, szív tájékon. Tudni, hogy létezünk egymás számára, hogy számíthatunk egymásra és örömmel kapcsolódhatunk ezután is.