Hogyan kezdjünk hozzá egy kapcsolathoz?

Természetgyógyász Bioenergetika
Lelkünk hangja
2020-10-08
Ne fogadj meg semmit, csak amit képes vagy választani
2021-01-06
Mutasd mindet

természetgyógyászat veszprém

Amikor vonzódni kezdünk valakihez, felmerülhet, vajon a lelki társammal találkoztam-e, ő az a partner, aki mellett kifejezhetem a kívánságaimat, aki toleráns, kedves, humoros és választaná-e önmagát?

A kezdeti könnyedség után észrevehetünk mást is, mivel más szülői háttérből, életszemlélettel érkeztünk, megmutatkozhatnak azok a tapasztalatok, amelyek nézetkülönbségeket hozhatnak létre. Ha hosszú távon szeretnénk megalapozottá tenni az egymás iránti elköteleződést, érdemes tisztábban látni önmagunkat. Ehhez önvizsgálatra, öntiszteletre és megengedő sebezhetőségre is szükség van. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, a másikra mutogatva önmagunkkal is ellentétbe kerülhetünk.

Felvetődhet az a kérdés is, hogyha vannak lélektársaink, akkor miért nem ismerjük fel egymást? Ennek okai lehetnek a párválasztással kapcsolatos nézőpontjaink, számos elvárásunk és a partnerválasztással kapcsolatos különféle elképzeléseink is.

Az internet tele van különféle társkereső oldalakkal, amelyek leegyszerűsíthetik az ismerkedést és egyben gyors megtapasztalásokat hozhatnak. Ahhoz, hogy egy kapcsolat tartóssá váljon, nemcsak az anyagiak, az elismertség vagy a külső megjelenés lehet szempont, hanem a vonzalmon és a viselkedésmintákon túl a lelki beállítottság is.

Ahhoz, hogy két ember tartósabban és kiegyensúlyozottabban élje meg a kapcsolatát, fel kell ismerniük, vannak-e hasonló értékeik és milyen életvezetésben kívánják megélni önmagukat egy kapcsolatban. Megfogalmaztam néhány kérdést, amelyet feltehetünk önmagunkkal kapcsolatban:

  1. Fogalmazzuk meg, milyen erősségeink, gyengeségeink és elképzeléseink vannak?
  2. Milyen célok mentén vezetjük az életünket?
  3. Valójában szeretnénk-e társat vagy inkább aktív időtöltést?
  4. Milyen elképzeléseink vannak, hogy más is része legyen az életünknek?
  5. Vannak-e párkapcsolati tapasztalataink, amelyek traumák formájában visszahatnak ránk, amelyeken még dolgoznunk kell?
  6. Vannak-e családi nézőpontjaink egy kapcsolatról, amelyek feloldása várhat ránk?
  7. Szeretjük-e rejtegetni önmagunkat?

Milyen más kérdések juthatnak még az eszünkbe? A fentiek tisztázásával jobban megismerhetjük magunkat, és nagyobb önismerettel érkezhetünk meg egy kapcsolatba.