Hogyan kezdjünk hozzá egy kapcsolathoz?

Természetgyógyász Bioenergetika
Lelkünk hangja
2020-10-08
Ne fogadj meg semmit, csak amit képes vagy választani
2021-01-06
Mutasd mindet

természetgyógyászat veszprém

Amikor vonzódni kezdünk valakihez, felmerülhet, vajon a lelki társammal találkoztam-e, ő az a partner, aki mellett kifejezhetem a kívánságaimat, aki toleráns, kellemes társaság, humoros és választaná-e önmagát?

A kezdeti könnyedség után, néhány hét elteltével észrevehetünk mást is, mivel más szülői háttérből, életszemlélettel érkeztünk, megmutatkozhatnak azok a tapasztalatok, amelyek nézetkülönbségeket hozhatnak létre. Ha hosszú távon szeretnénk megalapozottá tenni az egymás iránti elköteleződést, érdemes tisztábban látni önmagunkat. Ehhez önvizsgálatra, öntiszteletre és megengedő sebezhetőségre is szükség van. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, a másikra mutogatva magunkkal kerülhetünk ellentétbe.

Felvetődhet az a kérdés is, hogyha vannak lélektársaink, akkor miért nem ismerjük fel egymást? Ennek okai lehetnek a párválasztással kapcsolatos nézőpontjaink, számos elvárásunk és a partnerválasztással kapcsolatos különféle elképzeléseink.

Az internet tele van különféle társkereső oldalakkal, amelyek leegyszerűsíthetik az ismerkedést és egyben gyors megtapasztalásokat hozhatnak. Ahhoz, hogy egy kapcsolat tartóssá váljon, nemcsak az anyagiak, az elismertség vagy a külső megjelenés lehet szempont, hanem a vonzalmon és a felállított viselkedésmintákon túl a lelki beállítottság is.

Nincs két egyforma sorsú ember, és még önismeret sem kell, az élet hozza a megtanulandókat. Ahhoz, hogy két ember tartósabban és kiegyensúlyozottabban élje meg a kapcsolatát, fel kell ismerniük, vannak-e hasonló értékeik és milyen életvezetésben kívánják megélni önmagukat egy kapcsolatban. Megfogalmaztam néhány kérdést, amit a társkeresés előtt feltehetünk magunknak:

  1. Fogalmazzuk meg, milyen erősségeink, gyengeségeink és elképzeléseink vannak?
  2. Milyen célok mentén vezetjük az életünket?
  3. Valójában szeretnénk-e társat vagy inkább aktív időtöltést?
  4. Mit várunk el, hogy más is része legyen az életünknek?
  5. Vannak-e párkapcsolati tapasztalataink, amelyek traumák formájában visszahatnak ránk?
  6. Vannak-e családi nézőpontjaink egy kapcsolatról?
  7. Szeretünk-e másnak mutatkozni vagy rejtegetni önmagunkat?

Milyen más kérdések juthatnak még az eszünkbe? A fentiek tisztázásával jobban megismerhetjük magunkat, és nagyobb önismerettel építhetünk fel egy új kapcsolatot.