Hogyan kezdjünk hozzá egy boldog kapcsolathoz?

Természetgyógyász Bioenergetika
Lelkünk hangja
2020-10-08
Ne fogadj meg semmit, csak amit képes vagy választani
2021-01-06
Mutasd mindet

természetgyógyászat veszprém

Amikor szerelmesek leszünk, felmerülhet, vajon a lelki társammal találkoztam-e, ő az a partner, aki mellett kifejezhetem a kívánságaimat, aki toleráns, kreatív, vicces és választaná-e önmagát?

Vannak lélekcsoportok a Földön, akik hasonló szeretetteljes beállítottsággal rendelkeznek, és akikkel a találkozás megnyílást hoz. Néhány hónap elteltével észrevehetünk mást is, mivel más szülőkkel nőttünk fel, megmutatkozhatnak azok a sérelmek, amelyek nézetkülönbségeket hozhatnak létre. Ha hosszú távon szeretnénk megalapozottá tenni az egymás iránti érzelmi elköteleződést, érdemes tisztában látni önmagunkat. Ehhez önfegyelemre, igazságérzetre, magabiztosságra, öntiszteletre és megengedő sebezhetőségre is szükség van. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, a másikra mutatva magunkkal kerülhetünk ellentétbe. Mivel vannak lelkileg érettebb emberek,  mellettük megélhetjük a szeretetet. Ha csupán a kívülről érkező támogató erőre hagyatkoznánk, a sérültebb önérzetünk egy része szabadul fel.

Felvetődhet az a kérdés is, hogyha valóban vannak lélekcsoportbeli társaink, akkor miért nem ismerjük fel egymást? Ennek egyik oka a párválasztással kapcsolatos nézőpontjaink, a hovatartozásbeli különbségek és a fizikainál is magasabbrendű erők, amelyek folyamatosan hatnak ránk. Először is, amikor azt mondjuk, hogy valami az égben dőlt el, az azt is jelentheti, hogy születésünk előtt nagyobb rálátással bírtunk a lélekfejlődéshez szükséges tapasztalásokról, és hogy ehhez olyan személyeket választunk, akik hozzájárulás lehetnek számunkra. Lehet, hogy néha nem a legjobb barátokból lesznek a legjobb férjek, de az érettség a tapasztaláson keresztül is érkezhet, amelyek újabb választásokat eredményezhetnek. A kezdeti életszakaszhoz választott társak elengedésével, később nyugodt, kiegyensúlyozottabb társat választanánk. Amikor a tapasztalás során elérkezünk ahhoz az időszakhoz, amikor egy bizonyos érettségi szinthez már nincs szükségünk társra, egyedül is elképzelhetjük az örömteli létezést.

Az internet világa tele van különféle hírportálokkal, ami leegyszerűsítheti az ismerkedési formákat és egyben gyors kiégést is okozhat. Ahhoz, hogy egy fizikai kapcsolat tartóssá váljon, nemcsak az anyagiak, az elismertség vagy a külső megjelenés lehet szempont, hanem a vonzalmon és a felállított viselkedésmintákon túl a lelki beállítottság is.

Nincs két egyforma sorsú ember, és még önismeret sem kell, az élet hozza a megtanulandókat. Ahhoz, hogy két ember tartósabban és kiegyensúlyozottabban élje meg a kapcsolatát, fel kell ismerniük, vannak-e hasonló értékeik és milyen életvezetésben kívánják megélni a kapcsolatot. Megfogalmaztam néhány kérdést, amit a társkeresés előtt feltehetünk magunknak:

  1. Fogalmazzuk meg, milyen erősségeink vannak.
  2. Milyen célok mentén vezetjük az életünket?
  3. Szeretnénk-e társat vagy inkább aktív időtöltést?
  4. Mit várunk el, hogy más is része legyen az életünknek?
  5. Vannak-e párkapcsolati tapasztalataink, amelyek traumák formájában visszahatnak ránk?
  6. Vannak-e családi nézőpontjaink egy kapcsolatról?
  7. Szeretünk-e másnak mutatni magunkat és ha igen, miben?

Milyen más kérdések juthatnak még az eszünkbe? A fentiek tisztázásával jobban megismerhetjük az elképzeléseinket, és nagyobb önismerettel építhetünk fel egy kapcsolatot.