Merj mást választani!

Hiánypótlás vagy ön-állóság II.
2017-12-01
Ajándékkártya
2017-12-06

Minden választásoddal hozzáadsz az egészhez.
Az emberiség tudata nem különálló, a tudatosság egy, mindenki maga választja, mennyit és mit szeretne megvalósítani; mire használja képességeit, adottságait, lehetőségeit, hogy tudatára ébredjen saját valóságának. Minden pillanatban választunk. A nem választás is választás.
Volt egy kliensem, aki évekig volt alkoholista. A statisztika szerint az emberek 10% képes teljes mértékben leszokni a függőségről, ami igen csekélynek számít. Mégis, minden egyes leszokás hozzájárulás minden hasonló gonddal küzdő személynek, aki szeretne megválni káros szenvedélyétől. A statisztika nagy mértékben emelkedhetne, ha a leszokás folyamatát transzcendentális szempontok alapján is megvizsgálnák, például hány entitás kapcsolódik az adott személyhez, támogatva a szenvedély fenntartását. Amíg a test eredeti birtokosa gyenge, hogy egyedül átvegye az irányítást, úgy a leszokás esélye is csökken. Gyakran a személy nincs is tudatában ennek, így lehetősége sincs változtatni rajta. Meglátásom szerint, az entitásoktól megszabadult személy könnyebben válhat meg a függőségtől, kiegészítve azt más terápiás kezelésekkel. Jelenleg azonban ez nem elterjedt beavatkozási módszer.
Egy sikeres példa azonban mégis hozzájárulás lehet mindenkinek. A majmokhoz hasonlóan működik a tudatunk, amit az alábbi példa jól illusztrál, miszerint két majmokból álló csoportot különböző helyszínekre telepítettek, s amint az egyik csoport felfedezett és alkalmazott valamit, a másik, aki távolabb helyezkedett el, hasonlóan kezdett el viselkedni.
Mi sem vagyunk különállóak, bármennyire szeretnénk. Hatunk egymásra, az egészre, kölcsönhatásban vagyunk egymással minden választásunkkal.
Jelen esetben, ha egy ember magát választja az alkohol helyett és leszokik, ezzel lehetőséget ad másoknak is, hogy a példáját kövessék, bárhol is legyenek a világban. Egy ilyen cselekedetet nem szabad alálebecsülni az egészhez képest. Minél többen választják ugyanazt, annál rohamosabb a változás szerte a világon. Nemcsak a tárgyak népszerűségi indexe nő a vásárlás gyakoriságával, hanem a tetteink is hatványozottan összeadódnak, lehetőséget biztosítva a változásra, globális szinten. Ezért soha ne becsüld alá egyetlen választásodat sem, amit a fejlődés érdekében teszel, mert lehet egy időben ezreknek segítesz a példáddal, hogy merjék ugyanazt választani. Hajlandó lennél elismerni magadnak, mekkora hozzájárulás vagy mindenkinek? Minden egyes választásoddal, amit a tudatosságért teszel? Mindent, ami ezt nem engedi, hajlandó lennél semmissé és nemteremtetté tenni?