Kimeríted a földet vagy teremtesz vele?

A tudatosság egy választás
2017-12-17
Ölelés
2017-12-25
Mutasd mindet

Access Bars Access kezelések

„Kitoljuk a valóságunkat a homályosság és pusztítás szintjére, ami így közelít ahhoz a ponthoz, ahol már nincs más választás. Ha ez megtörténik, a földön rengeteg pusztítás és összeomlás lesz jelen, ami nem lesz örömteli élmény.
Az egyik legnagyobb titok a bolygón az az, hogy azért kerültünk ide, hogy fogyasztást hozzunk létre. Ha kimeríted a bolygót, így vagy úgy egy idő után a romolni fog az állapota. A kihalás szélén van rengeteg tengeri élőlény. Ha egy olyan ökológia rendszert hozunk létre, ami kiírtja az össze halat a vizekben, az mit hoz létre? Ha az óceán egy olyan állóvízzé alakulna, amiben nincs más élőlény, csak növények, az mit hozna létre?
Szükséged van az ételre amit eszel? Fogyasztanod kell azokat a dolgokat, amiket elfogyasztasz? Kapsz abból valamennyi energiát, hogy fogyasztasz? Vagy energia az, amit elégetsz a fogyasztásoddal?
Nézz rá mennyi energiát fordítasz vásárlásra! Ez nem arról szól, hogy következtetéseket vonjunk le, hanem hogy tudatosan tudj ránézni mi is ez. Mik lesznek azok a választások, amiket létrehozol, és a kérdések, amiket feltehetsz egy másik válóságért. Neked, mint indivídumnak, szüksége van egyáltalán arra, hogy rendelkezz dolgokkal és birtokold azokat? Bele tanultunk ebbe a valóságba mintha a sajátunk lenne.
Szeretnél az emberiség kihalásának okozója lenni vagy szeretnél túlélni, növekedni és túlmenni mindazon amit eddig tudtál? Hajlandó lennél ránézni mi bukkanhat fel most, a jövőben, ha hajlandóak vagyunk a változásra? Hajlandó vagy ennyi tudatosság birtokában lenni? A hajlandóságod, hogy együtt teremts a földdel, lehet hogy ez az ami megmenti őt. Te egy jelentéktelen ember vagy? Tényleg az vagy, agy csak nem vagy hajlandó elég potens lenni? Van közöttetek, aki csak alva jár az életben, miközben úgy tesz, mintha ébren lenne? Itt az ideje, hogy felébredj. Sokkal erősebb vagy annál, mint ahogy eddig hajlandó voltál ránézni. Ha megváltoztattál akár egy embert is a világon, akkor megváltoztattad a világot. Minden ember, akit megváltoztatsz, az megváltoztatja a világ többi részét. El kell ismerned, hogy kaphass még belőle.
Ha tudatosabb vagy, neked kéne irányítanod. Ez nem rossz, ez szükségszerű. Te vagy az egyetlen esélye a földnek, hogy túléljen. Azok nélkül az emberek nélkül, mint akik mi vagyunk, akik hajlandóak átvenni az irányítást, ez a hely nem fogja túlélni.
– Mit változtathatsz meg a földdel kapcsolatban ma?
– Milyen energiával tudsz hozzájárulni a földnek ma?
– Hol veheted át az irányítást, ami változást hoz a földnek?
Ezek azok a kérdések, amiket el kell kezdj kérdezni. Ha hajlandó vagy teljesen tudatos lenni, akkor nincsenek titkok. Az egyetlen ok, amiért a földnek és az univerzumnak vannak titkai, az az, hogy nem vagy hajlandó a teljes tudatosságot választani. A tudatosság mindent magába foglal, és nem ítél el semmit. Milyen hálát érezhetsz a földdel kapcsolatban ma, ami megváltoztatja a létező ítéleteket? Nem teremthetsz változást, ha a fogyasztással kapcsolatos rosszat elítéled. Azzal teremtesz változást, ha felteszed azt a kérdést, hogy mi lehetsz, mit tehetsz, mit teremthetsz, generálhatsz, ami valami más”.

Gary Douglas 2016 január 6
Forrás: https://garymdouglas.com/are-you-consuming-the-earth-or-creating-with-the-earth
Fordította : Vonyigás Tamás