Keressük a boldogtalanságot?

Párkapcsolati Nyereményjáték
2017-09-06
Kapcsolataink rejtett okai
2017-10-13

Keressük a boldogtalanságot?

Reggel felkelsz, kinézel az ablakon, borús az idő, bekapcsolod a tv-t, híreket nézel. Elindulsz dolgozni, reggeli csúcs van, tömeg mindenhol. A munkahelyeden halom munka vár, a szünetekben megy a panaszkodás a kollégák között. Mégis, mi volna az, amitől jobb kedved lehetne? Hány információt veszel be a külvilágból, ami fenntartja ezt az állapotot? Ha ráadásul már egy ideje tart, el sem tudod képzelni, hogy ez másként is lehetne.
Mi lenne, ha mégis?
Nézzük meg ezt egy kicsit másképp. Milyen lenne a reggeled, ha a borús időt nem azonosítanád a hangulatoddal? Mit csinálhatnál, hogy ez másképp legyen? Mi mást vehetnél még észre a felhőkön kívül? Van-e az utcán egy vidáman sétáló kutya, aki épp most fedezi fel a környéket? Egy színes ruhába öltözött kislány, aki a csizmájával épp egy pocsolyába lép? Egy illat a levegőben? Bármi, amit felfedezhetsz, amitől könnyedebben indul a reggeled! Minél inkább nyitott vagy az örömteli pillanatok meglátására, annál inkább éber leszel rájuk, és egy idő után keresned sem kell, mert maguktól felbukkannak az életedben. Az elménk olyan, mint egy rádió adó-vevő. Olyan frekvenciára hangolódik, amilyenre szeretnénk. Rajtunk múlik mire állítjuk. A világ dolgai nem fognak megváltozni. Mi magunk változtathatjuk meg a magunk világát, a nézőpontjainkat, a szemléletmódunkat.
Ha szeretnél gyakorolni, és áthangolni magadat, minden nap keress öt olyan dolgot, amiben örömödet leled. Nem kellenek nagy dolgok. Mi lenne, ha a reggeli kávét is örömmel fogasztanád, élvezve az ízeket. Mi lenne, ha jelen lennél egy forró fürdőnél és élveznéd, ahogyan a víz a bőrödet simogatja. A reggeli munkába menet hagynád, hogy a szél simogassa az arcodat? Mi mindent fedezhetnél fel, ami örömet adna, és beragyogná a napodat?
Ha van kedved megosztani velem élményeidet, szívesen várom. A leginspirálóbb írásokat megosztom majd az oldalamon.
Email címem: szaraz.szilvia@szeretetmuhely.hu

Legyen vidám, örömteli napod!
Száraz Szilvia
www.szeretetmuhely.hu