Ha már szerelembe esünk

Természetgyógyász Bioenergetika
Lelkünk hangja
2020-10-08
Mutasd mindet

természetgyógyászat veszprém

Amikor szerelembe esünk, felmerülhet az a kérdés, vajon a lelki társammal találkoztam-e, ő-e az a partner, aki mellett biztonságban érzem magam, aki kedves, figyelmes, és aki szeretetteli?

Vannak lélekcsoportok a Földön, akik képviselőivel hasonló adottságokkal rendelkezünk, és akikkel a találkozás pillanatától kezdve könnyedén szót értünk. Mivel más környezetben nőttünk fel, hosszú távon megmutatkozhatnak azok a különbségek, amelyek elkülönülést hozhatnak létre és ha szeretnénk egymás közelében feltöltődni, jelen kell lennünk azon részünkkel, amit önazonosságnak hívnak. Ehhez önfegyelemre, igazságérzetre, magabiztosságra, öntiszteletre és megengedő sebezhetőségre is szükség van. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, magunkkal kerülünk ellentétbe. Senki nem tud bennünket felemelni, ha közben sérült önérzettel rendelkezünk, máskülönben a partnerünk nézőpontjára fogunk hagyatkozni.

Felvetődhet az a kérdés is, hogyha valóban vannak lélekcsoportbeli társaink, akkor miért nem velük találkozunk? Minden mögött egy magasabbrendű erő rejlik, a földi tudatossági szinttől függetlenül. Először is, amikor azt mondjuk, hogy valami az égben köttetett, az azt jelenti, hogy születésünk előtt nagyobb rálátással bírtunk a lélekfejlődéshez szükséges tapasztalásokról, és hogy ehhez milyen személyek jelenlétére van szükségünk. Lehet, hogy ezek a kezdeti fizikai találkozások nem a felemelkedettség megéléséről szólnak, hanem a tanulás folyamatáról, és ha a földi tapasztalás során elérkezünk ahhoz az időszakhoz, amikor erre a tanulási folyamatra már nincs szükségünk, olyan társakkal kapcsolódhatunk, akik hasonló lelkületűek, és maguk is túl vannak a saját tanulási tapasztalataik kezdeti szakaszán.

A világunk mára tele van különféle portálokkal, ami leegyszerűsítheti az ismerkedési lehetőségeket. Ahhoz, hogy egy találkozás tartós kapcsolattá váljon, a vonzalmon és az általunk felállított értékrenden túl alapvető emberi értékekre és behatóbb önismeretre is szükség lehet. Ismerkedésünkkor ugyan a legjobb oldalunkat mutathatjuk, miközben lehetnek elvárásaink, ideánk arról, mi tehetne bennünket boldoggá, idővel a korábbi tapasztalatainkból fakadó nézőpontjaink is megmutatkozhatnak. Ha a másik nem illeszkedik bele a mi valóságba, könnyen feladhatjuk, vagy legszívesen megkísérelnénk átalakítani.

Nincs két egyforma ember, hiszen más hitrendszerekkel, élethelyzetekkel és tapasztalatokkal rendelkezünk. Ahhoz, hogy két ember tartósabban és kiegyensúlyozottabban élje meg a kapcsolatát, fel kell ismerniük, először is, van-e közös jövőképük, ha nem, tudják-e támogatni egymás céljait, anélkül, hogy feladnák önmagunkat. Sok kérdést vet fel az internet világa a tartós kapcsolat működtetésére. Ha szabad flörtölni, és senki nem veszi komolyan a másikat, hogyan köteleződjünk el? Lehet figyelemre méltó embereket találni, de a lelki felkészültség is szükséges ahhoz, hogy örömben gazdag kapcsolatot építhessünk fel. Milyen önismereti kérdéseket tehetünk fel:

  1. Fogalmazzuk meg, milyen erősségeink és gyengéink vannak.
  2. Milyen célok vezérelnek az életben?
  3. Vannak-e párkapcsolati tapasztalataink, amelyek traumát okoztak?
  4. Mit tudunk feláldozni azért, hogy más is belekerülhessen az életünkbe?
  5. Szeretnénk-e társat vagy csak időtöltést?
  6. Vannak-e családilag megoldatlan kapcsolataink?
  7. Szeretünk-e másnak látszódni, elfedve a magunkról alakított képet?
  8. Milyen családban nőttünk fel, hozunk-e onnan valamit, amit átalakítanánk tudatosan is?
  9. Mi alapján ismerkedünk?
  10. Szeretem-e magam annyira, hogy megtartsam a saját életemet is?

Ez és egy sor más kérdés is felmerülhet, milyen kritériumok mentén induljunk el. A fentiek segíthetnek, hogy jobban megismerjük önmagunkat és elgondolkozzunk, milyen lépések szükségesek egy a tartós kapcsolat kialakításához.