Felelőséggel a gyógyításban

Partnerkapcsolat
2016-10-07
Ajándékozzon gyógyulást és egészséget szeretteinek!
2016-11-08

A gyógyító vagy segítő nagyobb felelősséggel tartozik belső fejlődéséért, mint általában véve azok az emberek, akik saját jólétük érdekében folytatnak önvizsgálatot vagy belső tisztítást. 

Sokféle energiagyógyászat létezik, mint pl. a reiki, a pránanadi, a theta healing vagy a masszázsok, ahol a kezelő intenzívebb kölcsönhatásba kerülhet a hozzáfordulókkal. Általánosságban véve segítő szándékkal jótékony és tiszta erőket kívánunk megmozgatni. Az átáramló energia azonban hatást gyakorolhat rá és a segítséget kérőre egyaránt, ami felszínre hozhatja traumáit, elfojtásait, félelmeit és érzelmeit is, melyek elengedésével maga is gyógyulhat. Ha nem dolgozza fel ezeket, hanem figyelmen kívül hagyja, akkor „szennyeződéseit” átviheti a hozzá forduló személyhez. 

A másik akadály lehet, ha a segítségnyújtás a felsőbbrendűség érzésével párosulva spirituális egoját növeli. Ilyenkor hajlamossá válhat saját gyengeségeit feltérképezetlenül hagyni, így elhatalmasodhat rajta az uralkodási vágy, a versengés, a mohóság, a pénzsóvárgás vagy a manipuláció. Minél nagyobb tömegeket vonz, annál több kárt okozhat. Akik vezetőként, tanítóként tekintenek rá, azok feltétlen elfogadásukkal, odaadásukkal még nyitottabbá válnak az általa képviselt meglátásokra, és ezáltal az energiára is, amit közvetít. A negatív érzelmek, minőségek energetikai szempontból hasonló rezgésű erőket vonzanak. Aki pedig nincs tudatában ezzel, vagy hatalomvágyból fakadóan mellőzi az öngyógyítást és az öntisztítást, károkat is okozhat. Tudása pedig nem az elvégzett iskoláktól, a diplomák, a tanfolyamok és követőinek számától függ, hanem attól, hogy mennyit sikerült feltárnia és kinyilvánítania valódi önmagából.

Segítőként, gyógyítóként vagy tanárként óriási felelősséggel tartozunk, nemcsak saját sorsunkért, hanem a hozzánk fordulókéért is!