Felelőséggel a gyógyításban

Partnerkapcsolat
2016-10-07
Ajándékozzon gyógyulást és egészséget szeretteinek!
2016-11-08

A gyógyító vagy segítő nagyobb felelősséggel tartozik belső fejlődéséért, mint általában véve azok az emberek, akik saját jólétük érdekében folytatnak önvizsgálatot vagy belső tisztítást. 

Sokféle energiagyógyászat létezik, mint pl. a reiki, a pránanadi, a theta healing vagy a masszázsok, ahol a kezelő intenzívebb kölcsönhatásba kerül a hozzá fordulókkal. Általánosságban véve segítő szándékkal jótékony és tiszta erőket kíván megmozgatni. Az átáramló energia azonban hatást gyakorol rá és a segítséget kérőre egyaránt, ami felszínre hozhatja traumáit, elfojtásait, félelmeit és érzelmeit is, melyek elengedésével maga is gyógyulhat. Ha nem dolgozza fel ezeket, hanem figyelmen kívül hagyja, akkor „szennyeződéseit” átmoshatja a hozzá forduló személy rendszerébe. 

A másik nagy akadály és tévút lehet, ha a segítségnyújtás a felsőbbrendűség érzésével párosulva spirituális egoját növeli. Ilyenkor hajlamossá válhat saját gyengeségeit és gyarlóságait feltérképezetlenül hagyni, így elhatalmasodhat rajta az uralkodási vágy, a versengés, a mohóság, a pénzsóvárgás vagy a siker érdekében a manipulálás. Minél nagyobb tömegeket vonz, annál nagyobb kárt tehet. Akik vezetőként, tanítóként tekintenek rá, azok feltétlen elfogadásukkal, odaadásukkal még nyitottabbá válnak az általa képviselt meglátásokra, és ezáltal az energiára is, amit közvetít. A negatív érzelmek, minőségek energetikai szempontból hasonló rezgésű erőket vonzanak. Aki pedig nincs tudatában ennek, vagy hatalomvágyból fakadóan mellőzi az öngyógyítást és az öntisztítást, nagy károkat okozhat. Tudása pedig nem az elvégzett iskoláktól, a diplomák, a tanfolyamok és követőinek számától függ, hanem attól, hogy mennyit sikerült feltárnia és kinyilvánítania végtelen lényiségéből.

Segítőként, gyógyítóként vagy tanárként ezért óriási felelősséggel tartozik, immáron nemcsak saját sorsáért, hanem a hozzá fordulókéért is!