A teremtés művészete

Ítélkezés helyett kérdésben lenni
2018-01-17
A nem vagy jó hazugsága
2018-01-24

A koppenhágai repülőúton fogalmaztam meg, hogy milyen területeken, kikkel szeretnék dolgozni. Akkor még ötlet szintjén jelent meg, és nem állt össze minden feltétel, bár türelmetlenül vártam, mit tegyek még, hogy az új oldalamhoz, az új kommunikációhoz minden összeálljon.

Zita barátnőm biztatott, hogy hozzak létre egy új brandinget, mert amit csinálok, azt nem sokan tudják. Gyakorlatilag bármilyen témakörben jönnek hozzám, rálátok az elmozdulás lehetőségére, amivel éberséget és változást hozhatunk létre. Eredmény: Gyorsaság, hatékonyság. Nincs sokszoros terápia. Eltartott egy ideig, amíg ezt most ki merem és tudom mondani.

Azóta elkezdtek megjelenni az életemben azok az emberek, akik hozzásegítenek mindezen elképzeléseim megvalósításában. Felhoznám példának a tegnapi napot. Elmentem az Anna Grand Hotelbe úszni és szaunázni. A testem annyira kimerült, hogy megújulásra és táplálásra volt szüksége.

A szaunában feküdtem egyedül, amikor bejött egy fiatal férfi, és leült a szemközti oldalra. Azt mondta, látom, úsztál…Hm. Gondoltam, ismerkedni szeretne…Én pedig pihenni…De aztán feltettem magamnak a kérdést: Milyen hozzájárulás lehetünk egymásnak?

Szó szót követetett, kérdezte mivel foglalkozom, hol lehet megtalálni, stb. Majd udvariasan én is megkérdeztem, mit csinál, mire azt felelte, a Balatonon szervezek konferenciákat cégeknek:) Majd lefordultam a padról, úgy meglepődtem. Pont az egyik terület, ahol tevékenykedni szeretnék. Nem vártam, nem volt nézőpontom, egyszerűen megjelent. Elérhetőséget cseréltünk és a dolog sínre került.

Tanulság a számomra. Bárhol, bármilyen formában megjelenhet, amit kérsz, ha nincs róla nézőpontod, hol, s mikor, kitől várhatod azt. Csak kérj, legyél kérdésben és fogadd be.

Hogy lehet ez még ennél is jobb?