A nem vagy jó hazugsága

A teremtés művészete
2018-01-18
A bántalmazás hazugsága
2018-01-25

Azon, hogy nem vagy elég jó, nem lehet változtatni. Mert nem igaz. A hazugságot nem lehet “kiásni”, mert alapvetően nem létezik.
Hol van az a terület, ahol becsapod magad és azt mondod, nem vagyok jó?
Minden ilyen hazugságon alapszik. Félreértelmezted saját magad, szándékaidat és minőségedet annak függvényében, hogy mások mennyit tudtak ebből érzékelni, bevenni. Akár gyerekként. Ha például tele voltál kedvességel, figyelmességgel, vidámsággal és nem értékelték vagy netán rosszá tették, félreértették, leszidtak érte. A reakciód erre az lett: Dühösek lettek rám, elzárkóztak, félreértettek. Akkor ez nem jó, ezt nem fogom többet csinálni, és ezen a ponton elkezdted feladni önmagad. Igyekszel olyat tenni, ami “belefér” a másik valóságába.
Hány ilyen helyzetet teremtettél, ahol levágtad magad potenciálját, képességét és rosszá tetted magad? Hány helyen érzékeled, hogy nem értenek, nem értékelnek, ezért biztos baj van veled?
Hajlandó lennél ránézni ezekre, és felfedezni, mi is rejlik benned, amit nem ismertél el magadnak? Milyen csoda vagy, amit ha kibontanál, a világ felragyogna körülötted?