A fülzúgás a legjobb hárítás?

Az elme és a jelenlét állapota
2019-09-20
ThetaHealing® kezelés - szeretetmuhely.hu
Riportalanyként a Veszprémi Naplóban a pánikbetegségről
2019-09-20

Gyakran hallani, hogy a legtöbb betegség pszichés eredetű. Néha azonban nem is gondolnánk, milyen leleményesen hozhatunk létre tüneteket, melyekre kevésbé találunk hathatós ellenszert. Mivel a testünk egy jelzőrendszer, amellyel közvetlenül kapcsolódunk a külvilághoz, információkat tárolunk el, melyekre tudatosan vagy ösztönösen reagálunk. Ha valamit nem szívesen hallunk meg, vagy olykor szeretünk hangot adni nemtetszésünknek, pl. „erről hallani sem akarok” és gyakorta ismételjük a frázist, az érzékszervünk idomul a reakcióhoz, és nem várt módon teljesíti a „parancsot”. Ilyen esetben kialakulhat fülzúgás, fülcsengés vagy a hallás megromlása.

Mit tehetünk ilyen esetben?
Feltehetjük magunknak a kérdést, mi az, ami leginkább zavart bennünket az utóbbi időben? Vannak-e olyan hírek, amelyeket inkább kizárnánk? Ért-e olyan élmény, amelyet nem tudtunk feldolgozni? Bántott-e valaki, amit nem tudtunk elkerülni? A tünetnek számtalan oka lehet, de első lépésként fontos a tudatosítás, a körülmény pontosítása, majd az elfogadás és az elengedés. Ezt követően érdemes a testi tüneteket enyhíteni, amelyhez alternatív módszereket javaslok, ami során a testben őrzött érzelmi és gondolati lenyomatokat feloldjuk és a félreműködést megszüntetjük.

Bármilyen kellemetlenség érhet, ne nyugodjuk bele, hogy ami elromlott, nem hozható helyre! Tehát:

1. Tudatosítás
2. Elfogadás
3. Elengedés
4. Testi tünetek enyhítése

Mi jó a panaszkodásban? Semmi. Megerősítjük, amit nem szeretnénk.
Ha szeretnénk elkerülni valamit, fel kell tudnunk vállalni az érzéseinket elsősorban magunk előtt és szándékolni a változást!