A befogadásod ott kezdődik, ahol az elvárásaid véget érnek

Valódi természeted
2017-11-15
Merj kilépni a tömegből
2017-11-24

Az elvárás az, amikor azt gondolod, szükséged van valamire egy másik személytől, vagy elvárod, hogy megtegyen dolgokat, amit helyesnek vélsz. Mindkettő ítélkezésből fakad. Ha nem teszi meg, szomorú leszel és a másikat hibáztatod, amiért a szükségleted nem elégült ki. Elvárásokat támasztottak felénk a szüleink, a tanáraink, az ismerőseink, amiről helyesnek vélték, hogy legyünk, tegyünk, mondjunk, viselkedjünk. Mind ítélkezés, bizonyos nézőpontok alapján. Ha nem teszed meg, megítélnek, ha megteszed, akkor is. Így kialakul egy folyamatos ítélkezés magaddal kapcsolatban is a külvilág elvárásain alapulva és észre sem veszed, máris szükségleteket elégítesz ki, hogy a jó megítélés alá kerülj és ezáltal magadat is a jó megítélésnek vesd alá. Egyik helyzetben sem vagy önmagad, és nem önmagadként létezel. Ha önmagad vagy, akkor megadod magadnak, mindazt, ami tápláló neked, függetlenül attól, ki mit gondol. Ha vágysz egy ölelésre, mert jól esne, akkor kéred, és nem elvárod, így egyszerűen meg is kaphatod. Mennyivel könnyebb úgy adnia bárkinek is, ha kedvesen kéred, mintsem odadörgölöd, hogy mi esett volna jól neked. Bármit is szeretnél, csak kérned kell, akár csendes kérésként és az Univerzum tálcán kínálja a lehetőségeket, csak észre kell venned, és befogadnod.
Nézz rá egy pillanatra a kérek valamit, vagy az elvárok valamit energiájára. A kéréssel teret nyitsz ítélkezés mentesen, míg az elvárás szükséglet és ítélkezés alapú; Add meg, amire szükségem van, mert ha nem adod, akkor megítéllek. Ebben jelen van a nézőpontod is, mit tartasz helyesnek vagy helytelennek. A kéréssel teret nyitsz, és lehet, hogy nem egy adott személytől kapod majd meg, amit egyébként elvártál volna, hanem teljesen máshonnan fog megérkezni, és ha elég éber vagy rá, hogy észrevedd, be is tudod majd fogadni.
Mindenhol és mindenben, amiben elvárások alapján működtél, hajlandó lennél most semmissé tenni? Mindenhol, ahol mások elvárásainak szerettél volna megfelelni, hogy jó megítélésben legyen részed, hajlandó lennél semmissé és nemteremtetté tenni? Mit hozhatnál létre önmagadként, és mit fogadhatnál be mindenből? Milyen új teret nyitna ez a létezésednek?