A bántalmazás téveszméi

Jó vagy nem jó?
2018-01-24
Folyamatos változás
2018-01-26

Voltak pillanatok, amikor nem tudtam, valaha képes leszek-e felállni. Olyannyira elvesztem, hogy nem mertem kilépni belőle. A barátaimat arra kértem, hogy figyeljenek oda rám. Annyira hozzászoktam, hogy nem mertem hinni magamban, így nem is próbálkoztam. Lemondtam saját erőmről. Aztán az egyik azt mondta, lemondasz magadról és meg sem próbálod használni a képességeidet. Mit csináltam valójában?
Évekkel később esett le, mit is akart mondani, amikor talpra álltam és felszámoltam az önromboló mehanizmusokat, ami létrehívta a bántalmazást és a szerencsétlen helyzeteket. Melyek is lehetnek ezek? Nem vagyok jó, megérdemlem a büntetést stb… Ezek lehetnek tudatos és tudat alatt futó programok, amelyek benne tartanak abban, hogy a bántalmazás ne oldódjon meg. Mivel mindezek hazugságok, egyszerűen el kell engedni, elismerni az értékeidet, ránézni, ki, mikor, hol nem ismerte el a létedet.
Profitálsz-e valamilyen gyengeségből, ami miatt nem választod, hogy felállj? Származik-e előnyöd például betegségből? Ha valami nem változik az életedben, pedig szeretnéd, érdemes megnézni, mi a nyereséged ebből, és mikor hitted el, hogy annyira elcseszett vagy, hogy neked nem sikerülhet?!