A bántalmazás hazugsága

A nem vagy jó hazugsága
2018-01-24
Folyamatos változás
2018-01-26

Évekig éltem bántalmazásban. Voltak pillanatok, amikor nem tudtam, valaha képes leszek-e felállni. Olyannyira elvesztem, annyira elcseszettnek hittem magam, hogy nem tudtam kilépni belőle. A barátaimat folyamatosan arra késztettem, hogy figyeljenek rám, így törődést és táplálást kaptam. Annyira hozzászoktam, hogy nyújtom a kezem, mert nem hittem abban, hogy fel tudok állni, hogy nem is próbálkoztam. Lemondtam saját erőmről, mert nem hittem, hogy létezik.
Aztán az egyik azt mondta, nem segítek, mert arra használod a gyengeséget, hogy törődést és figyelmet kapj, viszont lemondasz magadról és meg sem próbálod használni a képességeidet. Ő látta, amit én nem és haragudtam érte. Mit csináltam valójában? Becsaptam magam.
Évekkel később esett le, mit is akart mondani, amikor talpra álltam és felszámoltam az önromboló mehanizmusokat, ami létre hívta a bántalmazást és a szerencsétlen helyzetet, amiben éltem. Melyek is lehetnek ezek? Nem vagyok jó, megérdemlem a büntetést, rosszul viselkedtem…Ezek lehetnek tudatos és tudat alatt futó programok, melyek benne tartanak abban, hogy a bántalmazás vagy a nehéz helyzet ne oldódjon meg. Mivel mindezek hazugságok, változtatni sem tudsz rajtuk, egyszerűen elengedni, elismerni az értékeidet, ránézni, ki, mikor, hol nem ismerte el a lényedet és más lehetőséget választani.
Te profitálsz-e valamilyen gyengeségből, ami miatt nem választod, hogy felállj? Származik-e előnyöd például egy betegségből? Ha valami nem változik az életedben, pedig szeretnéd, érdemes megnézni, mi a nyereséged ebből és mikor hitted el, hogy annyira elcseszett vagy, hogy neked nem sikerülhet!

Száraz Szilvia